SCOALA GIMNAZIALA RAZVAD

Acasă » Informatii

Informatii

  • Comuna Răzvad este aşezată la est de municipiul Târgovişte, pe malul stâng al râului Ialomiţa, exact pe linia de contact dintre zona subcarpatică externă şi câmpia înaltă a Târgoviştei. Este formată din satele Răzvad, reşedinţa comunei, Valea Voievozilor şi Gorgota, toate gravitând către şoselele naţionale Târgovişte-Sinaia şi Târgovişte-Ploieşti.
  • Relieful comunei se înscrie în contextul unităţilor de relief specifice judeţului Dâmboviţa.
  • Şcoala din Răzvadul de Jos a luat fiinţa în 1838, cand funcţiona în casa sfatului. In 1844 şcoala avea doua odai şi o sala. In 1920 s-a înfiinţat şcoala de fete care funcţiona intr-un local cu patru sali de clasă avand şi locuinţa pentru director. Dupa 1942 s-a infiinţat la şcoala de baieti un muzeu şcolar, o bibliotecă şi o cooperativă şcolară.
  • Şcoala de la Răzvadul de Sus a luat fiinţă la 13 septembrie 1843, cand cursurile se desfăsurau în casa invătaţorului întrucat clădirea şcolii nu se terminase. La 1930 ştia carte 45,1% din locuitori, un procent foarte ridicat faţă de alte sate.
  • Prima şcoală a început să funcţioneze la Răzvadul de Jos, la 18.08.1838, având ca învăţător pe Chivu Păunescu. În anul 1987 s-a dat în folosinţă noul local, în care se desfăşoară şi în prezent cursurile, local care are 16 săli de clasă, 2 cabinete, 2 laboratoare şi o sală de sport.

 

Publicitate
%d blogeri au apreciat: